23. elokuuta 2013

Niemelä, Reetta: Tikkumäen koirat

Otava (2013)
Kuvat: Salla Savolainen

Tikkumäen tallista tuttu porukka jatkaa Tikkumäen koirat -kirjassa. Tikkumäelle on tullut uusi perheenjäsen! Vanhan tallikoiran seuraksi on otettu sekarotuinen pentu. Se saa nimen Hippa. Pentu tutustuu ponikerholaisten avustuksella elämään tallilla ja oppii joka päivä uusia taitoja. Samalla lapset oppivat pitämään koirasta hyvää huolta.

Salla Savolaisen yksityiskohdista rikasta kuvitusta on ilo katsella. Koiranomistajana hykertelin monen kuvan kohdalla. Heti ensimmäisellä sivulla pyyhitään lattialta sanomalehden viereen osunutta lätäkköä. Mieleeni nousi aika, jolloin yritin opettaa mäyräkoiraa sisäsiistiksi. Se ei suinkaan pissannut sanomalehden päälle, vaan lehden viereen, jotta sai helposti kuivattua jalkansa kävelemällä sivujen yli.

Tarinan sivussa lukija saa paljon tietoa koir(anpennu)ista ja niiden koulutuksesta. Hippa käy kokeilemassa sekä agilityä että näyttelyä, joten harrastussanastoakin saadaan käytettyä luontevasti, vaikka Hippa ei rotukoirien näyttelyyn voinutkaan osallistua, sillä se on monteri eli seropi. Jos haluat tietää, mistä moiset sanat tulevat, lainaa tämä kirja.

Rauman kaupunginkirjastossa Tikkumäen koirat löytyy kuvakirjaluokasta tekijänsä kohdalta aakkosista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti