7. marraskuuta 2014

Corderoy, Tracey: Juuri sopiva kahdelle

Mäkelä 2014
Kuvittaja Rosalind Beardshaw
Suomentaja Raija Rintamäki

Juuri sopiva kahdelle on suloinen kuvakirja ystävyydestä, ja siitä mitä voi saada, kun uskaltaa vähän heittäytyä ja päästää jonkun lähelleen. Vaikkei edes tietäisi tarvitsevansa ystävää, voi se sittenkin olla juuri sitä mitä eniten kaipaa.

 
 
 
 
Koira säilyttää matkalaukussaan tärkeimpiä aarteitaan ja kantaa laukkua aina mukanaan. Se jopa nukkuu sen päällä, ja huomaa eräänä aamuna yllätyksekseen saaneensa seuraa Hiirestä. Koira kuvittelee, että sillä on laukussaan kaikki mitä se tarvitsee, eikä sen mielestä ainakaan laukun päälle mahdu muita. Onneksi Hiiri saa puhuttua koiran esittelemään aarteitaan ja jakamaan osan päivästäänkin kanssaan. Yllättäen, Hiiren lähdettyä jatkamaan matkaansa, Koirasta tuntuukin siltä kuin jotain puuttuisi.
 
 
 
 
Tartuin tähän kirjaan kuvituksen houkuttelemana. Se on aika rauhallinen ja yksinkertainen, mutta sisältää kuitenkin kivoja yksityiskohtia. Koira ja Hiiri ovat pehmeän, lämpöisen ja sympaattisen näköisiä tapauksia. Koiran ison sinisen matkalaukun tarrat ovat hauskoja ja puiden lehdet hurmaavia. Toki myös itse tarina on suloinen ja lämpöinen, ja jätti hyvälle mielelle.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti