10. helmikuuta 2012

Gustavsson, Per: Kuinka prinsessat lomailevat

Saarni-kirjat (2011)

Kuinka prinsessat lomailevat kertoo kaikille kiinnostuneille juuri sen, mitä nimi antaa ymmärtää. Saattaa tosin olla, että lukijan mielikuva aiheesta on hieman erilainen ennen kirjan lukemista, kuin sen jälkeen. Mutta siis, asiaan. Lomalla prinsessat heräävät aikaisin pakkaamaan. Ei tarvitse huolehtia mistään tavallisesta, kuten lohikäärmeiden jahtaamisesta, vaan voi lähteä tapaamaan muita prinsessoita ja pitämään hauskaa.

Yhteiselle retkelle on tulossa prinsessoita läheltä ja kaukaa ja porukkaa varten tarvitaan bussi. Automatka sujuu rattoisasti, kunnes bensan loputtua saavutaan perille, ja huomataan, että teltta ja ruuat ovat jääneet pakkaamatta mukaan… Kaikki kuitenkin selviää prinsessamaisella otteella: erään prinsessan suurista leningeistä saadaan telttoja ja terävällä miekalla on helppo veistää sytykkeitä nuotiota varten. Prinsessakakkukin on löytynyt jostain, joten syötävääkin riittää.

Kuurupiiloa leikkiessä on oltava tarkkana: kaikki piiloutujat täytyy löytää, ettei vaan kukaan unohdu metsään. Sade latistaa hieman tunnelmaa, mutta ei kai nyt mikään muu enää mene pieleen. No, seuraavana vuorossa on hyökkäävä hyeenalauma. Onneksi myös prinsessat osaavat yhdistää voimansa, ja käyvät vastahyökkäykseen miekat ojossa! Hyeenat juoksevat karkuun minkä ehtivät.

Taistelun jäljiltä löytyy yksi surkea loukkaantunut hyeena, jonka haavan prinsessat ansiokkaasti sitovat. Kiitollinen hyeena kutsuu kaverinsa takaisin paikalle ja ne tarjoavat apuaan. Hyeenoista tuleekin oiva vetovaljakko bensattoman bussin eteen, ja niin kotimatka voi alkaa. Loman jälkeen on mukava päästä omaan sänkyyn, ja laukut ehtii purkaa myöhemminkin.

Vaaleanpunaisiin pukeutunut pieni kultakutrinen prinsessa kruunu päässään – ja miekka kädessään. Miten mainio ajatus. Pienten tyttöjen ei ole mikään pakko pitää prinsessoista ja vaaleanpunaisesta, mutta jos pitää, niin sitten pitää. Toisaalta mikä pakko pienten prinsessojen olisi olla yksinomaan herkkiä ja kilttejä ja vaaleanpunaisia. Ihan yhtä hyvin voi myös käydä taistoon lohikäärmeitä vastaan tai käydä vaikka kalassa. Antaa prinsessojen itse päättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti