24. elokuuta 2012

Moost, Nele: Kaikki ritareita tai miten olla yhtä voimakas kuin korppi?

Aurinko (2012)
Kuvitus Annet Rudolph

Tarina käynnistyy, kun ritareiksi pukeutuneet Pikku korppi ja Mäyrä ovat lähdössä leikkimään linnaansa, jota olivat rakentaneet koko viikon. He suunnittelevat leikkivänsä aivan kahden. Kukaan muu ei saisi astua heidän linnaansa, eivätkä he huoli ketään leikkimään kanssaan, ei koskaan, ikinä, milloinkaan.

Mutta. Kaverukset näkevät jo kaukaa, että linna on vallattu. Susi on asettautunut sinne, eikä se ole halukas päästämään muita linnaan elleivät nämä maksa sisäänpääsymaksua. Maksu on euron kolikko kaikilta. Pikku korppi ei kuitenkaan ole valmis alistumaan tähän. Pian Pikku korppi ja Mäyrä joutuvat kuitenkin lähtemään pois. Muut metsäneläimet neuvovat heitä. Eddi-karhu näyttää kaikki voimaharjoituksensa. Kaverukset hyppäävät narua, nostavat painoja ja nyrkkeilevät hiekkasäkkiä vastaan. Villisika arvelee, että nyrkkeily on parasta, on lyötävä, kunnes maitohammas heiluu. Lisäksi voi tallata päälle, purra, sylkeä, raapia ja kiskoa tukasta. Ilmeisesti harjoittelu ei kuitenkaan riitä, sillä susi on hetkessä niskan päällä, kun kaverukset yrittävät ajaa sen linnasta väkivaltaa käyttämällä.

Koko aukeaman kattavat kuvat ovat täynnä pieniä tapahtumia. Kaverukset osaavat ottaa opikseen ja muuttaa käyttäytymistä, sillä viimeisellä aukeamalla 'pääsy kielletty' -kyltti onkin vaihdettu 'pääsy sallittu' -kylttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti