20. maaliskuuta 2014

Parvela, Timo & Kaakinen, Jussi: Taron suuri pieni seikkailu


WSOY (2014)

Taro on poika, joka seikkailee yhdessä ystävänsä karhun kanssa. Karhu on kuitenkin pelkkää mielikuvitusta – ainakin Taron vanhempien mielestä. Se ei kuitenkaan estä Taroa ja karhua joutumasta monenlaisiin seikkailuihin. Aiemmissa kirjoissa he ovat muun muassa rakentaneet aikakoneen ja palanneet hirmuliskojen aikaan sekä porautuneet maan uumeniin.

Uusimmassa seikkailussa Taron vanhemmat eivät halua päästää Taroa yksin sirkukseen. Taro on liian pieni menemään yksin eikä mielikuvituskarhukaan käy lapsenvahdiksi. Vanhemmat eivät sitten ymmärrä yhtään lapsia! Vai onko se sittenkin niin, että lapset eivät ymmärrä vanhempia?

                    – Ajattele, jos me voisimme lukea heidän ajatuksensa,
karhu keksi.
– Vielä parempaa olisi ohjailla niitä. Silloin me voisimme määrätä äidin ja isän päästämään meidät sirkukseen, Taron ilme kirkastui.
– Ja antamaan vielä hattararahat kaupan päälle, karhunkin ilme kirkastui.
Ystävykset tuijottivat toisiaan hetken.
– Rakennetaan kone! he sanoivat yhtä aikaa.

Koneen rakentaminen ei kuitenkaan ole ihan helppoa, sillä vanhempien ajatusten ohjaaminen on selvästi vaikeampaa kuin mitä Taro ja karhu olivat ajatelleet. Mutta sen sijaan, että he rakentaisivat päänsuurennuskoneen, he keksivätkin rakentaa pojan- ja karhunpienennyskoneen..

..Ja sitten he keksivät suunnitelman:

1. Pienennytään pikkuriikkisen pieniksi
2. Istutaan riisimuron päällä ja odotetaan, että isä syö
aamiaisensa
3. Etsitään isän päästä määräilykeskus ja aletaan
määräillä

Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelman mukaan ja Taro ja karhu löytävät itsensä useammankin kerran aivan jostain muualta kuin alun perin odottivat.




Taron suuri pieni seikkailu on Timo Parvelan kirjoittama ja Jussi Kaakisen kuvittama uusin Tarosta ja karhusta kertova seikkailu. Uusin kuvakirja on nyt entistä värikkäämpi ja sarjakuvamaisempi ja aikaisempiin kirjoihin verrattuna tekstiä on vähemmän. Kuvat kertovatkin tarinasta nyt entistä enemmän – kaikkea ei kerrota välttämättä sanoin, vaan tarina kulkee entistä vahvemmin myös kuvien avulla. Kirja sopii kaikenikäisille seikkailun ja mielikuvituksen ystäville ja etenkin pojat saattavat innostua Taron seikkailuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti