2. helmikuuta 2015

Wieslander, Jujja: Mimmi Lehmä uimahallissa

Kustannus-Mäkelä Oy, 2014

Kirjoittanut: Jujja Wieslander
Kuvittanut: Sven Nordqvist
Suomentanut: Terhi Leskinen


Ensimmäiset suositut Mimmi Lehmä-kirjat ilmestyivät jo parikymmentä vuotta sitten ja sittemmin kirjoja on käännetty yli 30 kielelle. Sarjan tuorein kirja on viime vuonna ilmestynyt Mimmi Lehmä uimahallissa.


Mimmi Lehmä on lähdössä pyöräilemään Liisan kanssa uimahalliin, koska siellä voi suorittaa uimamerkin ja liukua putkessa. Varis ihmettelee ystävänsä puuhia: 

Kautta pyrstösulkani! Eivät lehmät voi suorittaa uimamerkkejä. Eivätkä lehmät voi liukua putkessa. Nehän voivat jäädä jumiin!

Uimahallissa Mimmi kuitenkin liukuu putkiliukumäestä takajalat edellä ja tutustuu Liisan opastuksella eri uimamerkkeihin. Reipas Mimmi haluaa suorittaa kaikkein vaikeimman merkin, Kultakalan, jossa pitää osata hypätä pää edellä altaan reunalta ja uida 25 metriä – altaan syvässä päässä. Uinnin jälkeen Mimmi lepäilee lastenaltaassa ja saunassa niin että sarvetkin lurpahtavat.


Myöhemmin Mimmin näyttäessä Varikselle uimamerkkiään, Varis ei osaakaan iloita hänen saavutuksestaan. Mimmiä alkaa harmittaa. Onneksi Liisa aavistaa, mistä kenkä puristaa ja hän saa idean, jolla Varis saadaan paremmalle tuulelle. Mimmi järjestää Varikselle hienon, kultaisen Lentokala-merkin suorittamisen. Saadakseen merkin Variksen pitää pystyä lentämään 25 metriä korkealla ilmassa ja sukeltamaan ilmaan navetan katolta. Varis ei ehkä välitä uimisesta eikä kastumisesta, mutta lentäminen on sille helppoa kuin heinänteko!   

Tekstin kirjoitti kirjastoalan opiskelija Jaana.

2 kommenttia:

  1. Kutsuva kirjan nimi ! Riemastuttava ajatus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mimmi Lehmät ovat kyllä ihania kirjoja - ja opettavaisia myös! :)

      Poista