5. toukokuuta 2017

Bell, Niina: Leppäkerttu ilman pillkuja

Kuvittanut Ilona Sundell & Raine Vasquez
Invalidiliitto 2016

 
Teoksen esittelytekstin mukaan Leppäkerttu ilman pilkkuja on musiikkisatukirja. Viime aikoina nämä lajityypin määrittelyt ovat jollain lailla alkaneet ottaa silmääni. Kiireistä kuluttajaa kosiskellaan ilmauksella, joka lupaa mahdollisimman paljon. 

Tässäkään tapauksessa lajileima ei ole kattava. Teos musiikkeineen löytyy Youtubesta, joten teokseen pääsee tutustumaan, vaikkei kirjaa käsiinsä saisikaan. Toisaalta pelkkä kirja vaatii laulajan, siinä on laulujen sanat mukana, muttei nuotteja. Musiikki-CD:n voi tilata Invalidiliitosta erikseen.

Suomessa on noin 400 000 vammaista henkilöä. Yhdistyneiden Kansakuntien vammaissopimuksen tavoitteena on taata kaikille ihmisille samat oikeudet, mutta tietämättömyys tai pelko saavat ihmiset syrjimään erilaisia. Asenteita on kuitenkin mahdollista muuttaa. Leppäkerttu ilman pilkkuja -teos auttaa ottamaan erilaisuuden  ja sen kohtaamisen puheeksi lapsen kanssa. 


"Minä en vietä aikaani leppäkerttujen kanssa, enkä varsinkaan sellaisten leppäkerttujen, joilla ei ole pilkkuja", vastaa hämähäkki Kerttulille, kun tämä pyytää sitä retkiseurakseen.
Teoksen loppu on seesteinen. Kerttulin äiti ottaa tytön syliinsä ja osoittaa ikkunasta näkyviä tähtiä.

- Tiesitkö, että jokainen taivaalla tuikkiva tähti
on erilainen? Tähtien lailla meistä jokainen on
säteilevä ja ainutkertainen, äiti kertoo.

Tarinaan on ympätty seitsemän lastenlaulua ja sen päättää "Tuiki, tuiki tähtönen".

Kirja on tuotettu osana Invalidiliiton Asennetta ja elämänhallintaa -projektia yhteistyössä Kirkkohallituksen ja Suomen Vammaisurheilu ja Liikunta VAU ry:n kanssa. Teos on saanut tukea myös Raha-automaattiyhdistykseltä.
Kirja on tuotettu osana Invalidiliiton Asennetta ja elämänhallintaa -projektia yhteistyössä Kirkkohallituksen ja Suomen Vammaisurheilu ja Liikunta VAU ry:n kanssa RAY:n tuella.
Kirja on tuotettu osana Invalidiliiton Asennetta ja elämänhallintaa -projektia yhteistyössä Kirkkohallituksen ja Suomen Vammaisurheilu ja Liikunta VAU ry:n kanssa RAY:n tuella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti