21. syyskuuta 2017

Slegers, Liesbet: Jännät hännät

Hollanninkielinen alkuteos Gekke staarten
Teksti ja kuvat: Liesbet Slegers
Kääntäjä: Maisa Tonteri

Lasten Keskus 2017, 16 s.
 


Slegers, Liesbet: Jännät hännät


Jokaisella eläinlajilla on oma erityislaatuinen olemuksensa. Toisella siihen kuuluu pörröhäntä, toisella suloinen saparo ja kolmannella komea pyrstö. Jännät hännät -kirjassa voi kokeilla, miltä tuttu eläin näyttää vieraalla hännällä. 


IHAA,
hirnuu hevonen
heilahtelee harja sen:
laitumella tuuli kuiskii
hieno häntäni kun huiskii!
Piiloon voit sen panna,
uusi häntä anna!


Jännät hännät -teoksen idea on hauska. Tukeva pahvikirja on leikattu keskeltä halki, samalla sivuilla kuvatut eläimet ovat kahdessa osassa. Selaaja voi halunsa mukaan yhdistellä eri eläinten pää- ja häntäpuolia keskenään.Slegers, Liesbet: Jännät hännät


Kaikki eläimet ovat helposti tunnistettavia. Eläinkuviin liittyy myös pieni runo, jossa kuvataan eläimen ulkonäköä, käyttäytymistä ja äänetelyä. Tekstit loppuvat kaikki samalla tavalla aktivoiden kääntämään sivua.

Tämänkin kirjan saat käsiisi kirjaston kautta. Kannattaa hakea! Lukemisilla on paljon hyviä vaikutuksia. Liian aikaisin lukemista tuskin voi aloittaa.

Lukutaitopäivän yhteydessä 8.9.2017 Turun Sanomissa julkaistiin pitkä artikkeli, jonka otsikko oli Lukematon lapsi jää paljoa vaille. Juttu perustuu lastenkirjallisuuden tutkija Päivi Heikkilä-Halttusen kirjaan Lue lapselle! Opas lapsen kirjallisuuskasvatukseen. Atena 2015.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti