12. joulukuuta 2014

Willis, Jeanne: Emma Possusen lelukoulu

Kirjoittanut: Jeanne Willis
Kuvittanut: Vanessa Cabban
Suomentanut: Raija Rintamäki
Mäkelä 2014


 
"Tervetuloa lelukouluun!" sanoo Emma Possunen aloitellessaan oppituntia. Innokkaina oppilaina paikalle ovat saapuneet mm. robotti Pelti-Pentti, nukke Ninni ja Pörhelö, joka taitaa olla jonkinlainen pehmo. Tänään on tarkoitus oppia lapsista: mitä lapset ovat ja miten ne käyttäytyvät. Jokainen lelu päätyy todennäköisesti jossain vaiheessa jollekin lapselle leikkikaveriksi, joten lelujen pitää tietää miten heidän kanssaan selviää.
 
 
Kirjan idea on hauska, ja siinä käydään lelujen näkökulmasta läpi esimerkiksi lasten ja lelujen eroja. Emma Possunen kertoo vauvojen pissaavan vaippaan, ja joku leluista toivoisi pystyvänsä samaan. Kasvaminen taas ei tunnukaan hauskalta ominaisuudelta, koska hienot vaatteethan jäisivät sitten pieneksi.
 
Lelujen koulupäivä jatkuu, ja ennen seuraavaa harjoitusta kaikille oppilaille jaetaan turvakypärät. Hassut hatut vähän ihmetyttävät, mutta niille löytyy hyvä selitys: nyt harjoitellaan putoamista. Leluhan saattaa joutua vaikka maahan viskatuksi, joten täytyy osata laskeutua turvallisesti. Lelujen heittely saa lapset vaikuttamaan leluista vähän tuhmilta ja pelottavilta, mutta Emma selittää sen olevan vain heidän leikkiään.
 
 
Hienosti lelut suoriutuvat hyppyharjoituksista, kunnes Pelti-Pentille käy pieni vahinko... Kaikki menee lopulta ihan hyvin, ja vahingosta tarjoutuu kätevästi aihe seuraavalle oppitunnille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti