8. huhtikuuta 2011

Laulajainen, Leena: Kumma kirje


Kuvitus Katri Kirkkopelto
Nalle saa kirjeen – elämänsä ensimmäisen. Se tuntee kirjaimet ja numerot, mutta osaa lukea kirjeestä vain oman nimensä ja erään pahaenteisen numeron. Kirjeessä on myös outo palaneen haju.  Nalle alkaa selvittää kirjeen sisältöä ja pyytää apua ystäviltään, jotka osaavat lukea sen verran, että hoksaavat myös omat nimensä kirjeessä. He ovat varmoja, että kirjeen kirjaimiin kätkeytyy jotakin kauheaa, joka koskee heitä kaikkia.

Onneksi lopulta löytyy sellainenkin ystävä, joka hallitsee kirjainten ja sanojen kiemurat ja pystyy johdattamaan myös muun joukon lukutaidon äärelle. Kirjeenkin sisältö osoittautuu aika kivaksi, ja ystävykset (kuten toivottavasti myös lukijat) oppivat, että vain lukutaidon myötä avautuu portti lukemattomien tarinoiden ihmeelliseen maailmaan.

Nalle ja sen ystävät heräävät henkiin Katri Kirkkopellon kuvituksessa. Eläinhahmot on kuvattu oikean kokoisina ja näköisinä – ehkä ilmeitä lukuun ottamatta. Kuvituksessa on keskitytty nimenomaan eläinhahmoihin, eikä niinkään taustoihin. Hauskana yksityiskohtana ovat pienet punanokkaiset linnut, jotka seuraavat mukana tarinan edistyessä, vaikka niille ei olekaan annettu vuorosanoja. Värikäs, mutta pehmeän oloinen kuvitus on mieluista katseltavaa niin lapselle kuin aikuiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti