26. maaliskuuta 2015

Langreuter, Jutta: Kaverit kaikesta huolimatta

Lasten Keskus 2015
Teksti Jutta Langreuter
Kuvat Stefanie Dahle
Suomennos Maisa Tonteri
 
Sisarukset. Monesti ne kaikkein läheisimmät, kaikkein rakkaimmat ja kaikkein ärsyttävimmät...

 
Josse Jänis on saanut ystävänsä Leenan luokseen kylään, mutta kuinkas onkaan käynyt! Leena leikkiikin vain Jossen siskojen, Meten ja Martan, kanssa, ja vielä kaikenlaisia tyhmiä tyttöjen leikkejä. Yrittävät tytöt saada Josseakin mukaan, mutta Jossea harmittaa ja murjotuttaa, ja hän tekee parhaansa pilatakseen muiden leikit. Tytöt saavat nopeasti tarpeekseen Jossesta ja päättävät loikkia muualle leikkimään.
 

Onneksi Jossekin saa leikkikaverin, kun paikalle saapuu Mauri Mäyrä. Kultalastissa olevaa junaa väijyvät rosvot odottelevat jo pusikossa, kun pojat yhtäkkiä huomaavat taivaan tummenneen. Josselle tulee hätä! Mette ja Martta pelkäävät ukkosta, ja Jossen täytyy äkkiä saada heidät turvaan. Mitäpä väliä sillä, että juuri äsken riideltiin ja siskot tuntuivat maailman tyhmimmiltä. Sisaruksista täytyy silti pitää huolta!


Josse pinkaisee hurjaan juoksuun ja etsii Metteä, Marttaa ja Leenaa kaikista keksimistään paikoista. Juuri ajoissa hän löytää tytöt, ja he ehtivät takaisin kotiin ennen myrskyä. Sovinto on tehty jo aiemmin  olihan veli niin kiva, että ajatteli siskojaan, vaikka häntä pelotti itseäänkin  mutta sen kunniaksi kaikki saavat vielä porkkanat Jossen salapiilosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti