26. kesäkuuta 2015

Ferri, Giuliano: Ihmeellinen syntymäpäivälahja


Lasten Keskus 2015
Suomentanut Susanna Sjöman

Giuliano Ferrin kuvituksissa on monesti jotain tunnelmallista ja vetoavaa, joka pistää ihastumaan, ja myös tarinoissa on ajattelemisen aihetta.

Ihmeellinen syntymäpäivälahja kertoo tarinan Hannusta. Pieni hiiripoika Hannu saa syntymäpäivänään paljon lahjoja, ja se on sen mielestä aivan mahtavaa. Papaltaan Hannu saa pussillisen siemeniä, ja on vähän pettynyt, mutta pappa vain kehottaa olemaan kärsivällinen. Yhdessä he istuttavat siemenen, ja Hannu saa ohjeet miten hoitaa sitä hyvin.


Innoissaan Hannu juoksee seuraavana aamuna siementä katsomaan ja yllättyy, kun sille ei olekaan tapahtunut mitään. Uudelleen pappa ohjeistaa pettynyttä pikkuhiirtä olemaan kärsivällinen ja kastelemaan siementä joka päivä, ja niin Hannu päättääkin tehdä, vaikka homma tuntuukin aika tylsältä.

Voi, ihmettä! Lopulta siemen itää, mutta edelleenkään se ei ole mitään suurta ja mahtavaa, vaan ihan pikkuinen taimi vaan. Pappa yrittää opettaa Hannulle, ettei kaikkea voi saada heti eikä kaikki voi valmistua saman tien, mutta jos malttaa odottaa ja tehdä vähän hommiakin, voi saada vaikka mitä ihmeellistä.


Eräänä päivänä käy kuitenki niin, että Hannu unohtaa kastella taimen. Kavereiden kanssa tehty uintiretki vie ajatukset muualle, ja seuraavana aamuna sitä odottaakin nuupahtanut taimi. Onneksi pappa auttaa sen elvytyksessä. Nyt Hannu ei enää unohda kastelua, mutta kärsivällisyyttä kasvin kasvamisen seuraaminen tosiaan vaatii. Kaveritkin onneksi auttavat tarvittaessa, ja lopulta kaikki pääsevät nauttimaan lopputuloksesta.

2 kommenttia:

  1. Ihanan ajankohtainen aihe, kun on kesä ja kasvukausi.

    Kauniit, herkkätunnelmaiset kuvat.

    VastaaPoista
  2. Totta! Ja kuvat ovat kyllä erityisen kauniita.

    VastaaPoista