20. huhtikuuta 2012

Lamb, Albert: Pikkukarhun puuhakas päivä

Mäkelä (2012)

Kuvitus David McPhail
Suloisen lempeä kuvitus johdattelee pienen Tommi-karhun nukkumaanmenoaikaan. Hän muistaa kivan leikin edelliseltä kesältä, ja se sopii myös peittelemään tulleelle äitikarhulle. Tommi saa aloittaa, ja hän kertoo kuinka ennen nukkumaanmenoa harjattiin hampaat joen rannalla.

Tarina jatkuu jutusteluna äitikarhun kanssa, kun he käyvät läpi illan ja päivän tapahtumia – takaperin. Ihailtiin auringonlaskua ja sitä ennen oli iltapalan vuoro. Aurinkokin oli päivällä lämmittänyt mukavasti – sen jälkeen kun äitikarhulle oli aiheutettu hirvitystä hyppäämällä veteen. Sitä ennen taas löytyi laho kanto mehiläispesineen, ja olisi heti kannattanut pyytää äiti paikalle.

Lopulta päästään aamupalaan ja auringonnousuun asti, mutta kertomus ei lopukaan vielä siihen. Ennen aamua on nukuttu. Ja nukuttu ja nukuttu. Koko pitkän talven on pieni Tommi saanut nukkua yhdessä isän ja äidin kanssa. Seuraavat unet ovatkin sitten vähän lyhyemmät, vain seuraavaan aamuun asti, mutta ainakin päivän touhujen jälkeen tulee nopeasti uni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti